Home > Apartment Design, Brazil by Studio Guilherme Torres, Home Design > GT House, Brazil by Studio Guilherme Torres

GT House, Brazil by Studio Guilherme Torres

GT House is a redecoration project by Studio Guilherme TorrGT House is a project by Studio Guilherme Torres replications in Londrina, Brazil. This project, which made ​​for himself. The young architect of Brazil’s Guilherme Torres chose to live in a small studio in Londrina, Brazil. This place will file an artist’s painting studio and is under test for over 10 years by the architect sendiri.es in Londrina, Brazil. This project, the which was made ​​up for Himself. The young Brazilian architect Guilherme Torres chose to live in a small studio in Londrina, Brazil. The place Would lodge an artist’s painting Atelier and was under redecoration for over 10 years by the architect Himself.

The present project came to life due to several problems found in the building such as The walls are cracked and there is seepage on the walls, electrical systems that have been damaged. Within a month, all wall coatings were removed and rebuilt whilst the architect decided to build a brick table and couch. “As a furniture designer, I decided to follow an opposite thread to what I usually do and create something permanent, stable”, says the architect.

He added that bricks table and a sofa that became multi-functional components because not only can be used to store books and collections but also a place to work and eat, while the sofa stands from wall to wall and has two black cloth mattress.

The cushions were made with fabric cutouts with patterns designed by the stylist Adriana Barra to Micasa, São Paulo’s design temple. To keep clean of the kitchen floor, the concrete floor was coated with rubber so as to avoid oil stains while the wall received plotage images inspired in Arabic mosaic, designed by the architect himself.

The resident’s bedroom bears resemblance to a loft, with a warmer atmosphere compared to the rest of the house due to the exposed brick wall at the top of the bed. The electrical wiring system becomes more evident in the guest’s bedroom, located in a mezzanine floor above the living-room.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: